چه زمان و چگونه از مترونوم استفاده کنیم؟

چند وقت یکبار از مترونوم استفاده می کنید؟

نصیحتی که اغلب اوقات می شنویم این است که باید موقع تمرین گیتار حتما از مترونوم استفاده کنیم.
اما دقیقا چه موقع باید از مترونوم استفاده کنیم؟ چند وقت یک بار باید سراغ مترونوم برویم؟
شاید شنیده باشید که : “همیشه از مترونوم استفاده کن.”

  • “همیشه از مترونوم استفاده کن.”
  • “موقع تمرین این تکنیک حتما باید از مترونوم استفاده کنی.”
  • “برای تقویت سرعت از مترونوم استفاده کن.”

سوال این است که باید به کدام یک از این پیشنهادها عمل کرد؟

” همیشه از مترونوم استفاده کن.”

هیچ مبنای واقعی برای این پیشنهاد سفت و سخت وجود ندارد.استفاده از مترونوم فواید خیلی زیادی دارد و بیشتر هنرجوهای گیتار به قدر کافی از مترونوم استفاده نمی‌کنند.با این حال استفاده همیشگی از آن خالی از اشکال نیست.موقع اجرا، به خصوص به عنوان تکنواز گیتار،نیازی نیست که زمان بندی‌مان مثل مترونوم دقیق باشد،به طور طبیعی موسیقی می‌تواند کمی سرعتش را تغییر دهد.وقتی که با سرعت پایین درحال یادگیری و تمرین تکنیک‌های پایه‌ای هستید،استفاده از مترونوم چندان مفید نخواهد بود.بهترین زمان برای استفاده از مترونوم وقتی است که در حال کار روی ریتم و سرعت هستید.البته یادتان باشد که موقع تمرین رپرتوار،حداقل گاهی اوقات، از مترونوم استفاده کنید.

وقتی که روی ریتم و هم‌نوازی کار می‌کنید، همیشه از مترونوم استفاده کنید.

این یک پیشنهاد منطقی و خوب است.اگر مترونوم نباشد،حقیقتا در حال تمرین روی زمان بندی‌مان نیستیم.بدون مترونوم نمی‌توانیم متوجه شویم که آیا ریتم را به درستی اجرا می‌کنیم یا خیر.بنابر این سعی کنید این انضباط را در خودتان ایجاد کنید که پیش از تمرین تکنوازی یا هم‌نوازی،پیش از نواختن ملودی یا کورد،مترونوم را فعال کنید.

” تکنیک را با مترونوم تمرین کنید”

اگرچه مترونوم بخش خیلی مهمی از برنامه‌ یادگیری ماست،الزاما مهم ترین بخش در یادگیری تکنیک نیست.بیشتر هنرجوها تکنیک جدید را خیلی به کندی یاد می‌گیرند.صدای ضربه‌های مترونوم،حتی با سرعت خیلی پایین هم،ممکن است باعث کاهش تمرکز شود.بعد از اینکه تکنیک را به طور کامل یاد گرفتید،زمان خوبی است که آن را با مترونوم تمرین کنید.اما حتی آن موقع هم مترونوم می‌تواند تمرین تکنیک را تبدیل به مسابقه سرعت بکند.یادتان باشد خوب است که گهگاهی به تمرین آزار دهنده در سرعت‌های پایین برگردید!

” برای تقویت سرعت از مترونوم استفاده کنید “

این هم پیشنهاد خوبی است.از طرفی،اگر ندانید آخرین بار با چه سرعتی قطعه را نواختید،این بار چطور می‌توانید سریع‌تر از بار قبل بنوازید؟!

با مترونوم چه چیز را تمرین کنیم؟

هربار که روی این مهارت‌ها کار می‌کنید،مترونوم را فعال کنید:

  • زمان بندی و ریتم
  • سرعت
  • نت خوانی
  • نواختن کوردها یا هر نوع هم‌نوازی
با مترونوم چطور تمرین کنیم؟

اول،تمرین را بدون مترونوم انجام دهید و در ذهنتان ضربه‌ها را تصویر سازی کنید.برای مشخص کردن سرعتی که در ذهن دارید،مثلا 90bpm،می‌توانید از ضرب پا کمک بگیرید.ممکن است ناگهان متوجه شوید که وقتی مترونوم را فعال می‌کنید،دیگر نمی‌توانید تمرین را به درستی اجرا کنید.هیچ اشکالی ندارد،فقط سرعت را 10bpm پایین بیاورید و دوباره تلاش کنید.اگر نیاز بود،باز هم سرعت را پایین‌تر بیاورید،تاجایی که بتوانید همراه با مترونوم تمرین را یک‌نواخت و روان اجرا کنید.حالا به تدریج سرعت را به ضرب اصلی نزدیک‌تر کنید.بر اساس تمرینی که اجرا می‌کنید،می‌توانید این کار را با افزایش 2 یا 5 واحدی سرعت انجام دهید.

روی چه چیزی تمرکز کنیم؟

مترونوم صرفا یک وسیله برای افزایش سرعت نیست. حتی بدون وجود مترونوم هم می‌توانید این کار را انجام دهید.مترونوم وسیله‌ای است برای افزایش استاندارد دقت ریتمیک. اول، هدف را بر این بگذارید که 95% با ضرب همراه باشید. بعد 99% و بعد از آن 99.99%. علاوه بر این، مترونوم وسیله‌ای است برای افزایش پایداری دقت ریتمیک. اگر می‌توانید چهار ضرب را پشت سر هم به درستی بنوازید، آیا تصادفی بوده یا اینکه می‌توانید پیوسته این را ادامه دهید؟با استفاده از مترونوم انتظاراتی که از خودتان به عنوان یک موسیقی دان دارید را ارتقا دهید.

جمع بندی

اگر حداقل گاهی از مترونوم استفاده نمی‌کنید،حتما یک جای کار ایراد دارد.اگر برای بهبود ریتم از مترونوم استفاده نمی‌کنید،در هم‌نوازی با موزیسین‌های دیگر دچار مشکل خواهید شد و بعلاوه، تمام چیزهایی که تک‌نوازی می‌کنید هم احتمالا کیفیت پایینی خواهند داشت.

نقش مترونوم در برنامه‌ تمرین روزانه‌تان، کاملا به خودتان مربوط می‌شود.بستگی به این دارد که دوست دارید چقدر خوب از زمانتان استفاده کنید.برخلاف جنبه‌های دیگر موسیقی (مثل شدت یا رنگ)،زمان، تقریبی نیست و کاملا دقیق است.هرقدر بیشتر با مترونوم تمرین کنید،زمان بندی دقیق‌تری خواهید داشت.

احتمال خیلی کمی وجود دارد که یک روز افسوس بخورید که چرا بیش از حد از مترونوم استفاده کرده‌اید.هر دقیقه‌ای که با مترونوم سپری شود،زمان بندی و درنهایت نوازندگیتان را بهتر می‌کند.

در طول هر جلسه‌ تمرین،باید تلاش کنید که از مترونوم (یا یک صدای مکمل پس زمینه) استفاده کنید.

  • ترجمه شده بصورت اختصاصی برای مجله هنر کلاسیک
  • مترجم: نازنین امیرعبدالهیان
  • منبع: hubguitar.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات بیشتر

Frederic Chopin
زندگی نامه

نگاهی به زندگی فردریک شوپن

فردریک شوپن  زاده‌ی ۱ مارس ۱۸۱۰ و درگذشته‌ی ۱۷ اکتبر ۱۸۴۹ یکی از تأثیرگذارترین موسیقی‌دانان لهستانی و نوازنده برجسته پیانو در دوره موسیقی رمانتیک بود. او شماری از فرم‌های موسیقی

Matteo Carcassi
زندگی نامه

نگاهی به زندگی ماتئو کارکاسی

ماتئو کارکاسی زاده‌ی ۸ آوریل ۱۷۹۲ و درگذشته ۱۶ ژانویه ۱۸۵۳ گیتاریست و آهنگساز ایتالیایی بود. زندگی کارکاسی در فلورانس ایتالیا به دنیا آمد و